top of page

Portfolio

Villa D

Een dijk van een woning

Aan de rand van Moerkapelle werd een kavel uitgegeven met een hele speciale ligging. Op de binnendijk met uitzicht op één van de polders van de Rotte. De perfecte plek om een eigentijdse villa te bouwen, aldus de familie Deddens.

 

Bovenop de dijk is nog het rumoer van het dorp en de weg te vinden, maar benedendijks is het rustig en kan met volle teugen genoten worden van de rust die de polder biedt. De begane grond, uitkijkend op de weg, is ingedeeld als de woning voor oma. Het souterrain wordt volledig in beslag genomen door de rest van het programma. Zo is hier een woonkamer met open keuken te vinden en een slaapkamer met en-suite badkamer en inloopkast.

Natuurlijke materialen gaan op in het landschap

Waar de begane grond juist het contact met de weg zoekt, is het souterrain alleen maar gefocust op de polder. De slaapkamer ligt in de dijk zodat het daar vooral koel en rustig is. De woonkamer en keuken zijn daarentegen omgeven door glas. Hierdoor kijkt de familie uit over over de tuin en de achterliggende polder. Het huis heeft een zadeldak gekregen omdat dit silhouette past bij de omgeving. Daarnaast is er gekozen om de woning te voorzien van een houten gevel om het perfect op te laten gaan in het landschap.

Credits

Ontwerpteam: Niek van Brussel
Opdrachtgever: Fam. Deddens
Constructie: Lievense
Geotechniek: Teeuw Grondmechanica
Aannemer: Slooijer Bouwbedrijf

Projectstatus: Afgerond
Locatie: Moerkapelle, Zuid Holland
 

bottom of page