top of page

Portfolio

Uitbouw Twello

Lichte uitbouw met zicht op de weilanden

De familie Mulder verhuisde van Deventer naar de rand van Twello. Het nieuwe huis heeft een grote tuin met uitzicht op het daarachter gelegen weilanden.  Echter, het nieuwe huis was veel meer naar binnen gericht en donker.  Voor hun nieuwe woning in Twello was de familie Mulder dan ook niet alleen op zoek naar een ontwerp dat aansloot bij hun woonwensen, maar ook een ontwerp met de focus op de tuin en daglicht.

Door de bestaande uitbouw te slopen was het mogelijk om een uitbouw te maken die de volledige breedte van het huis zou beslaan.  Daardoor kon de keuken naar de uitbouw verplaatst worden en ontstond er meer leefruimte in de bestaand woning.

In het ontwerp is het belangrijk dat het verschil tussen de bestaande woning en de nieuwbouw goed zichtbaar is.  Dit komt terug in het gevelmateriaal en vloerafwerkingen. Zo is er gekozen voor een houten vloer in visgraat motief in de bestaande woning en zal de vloer in de nieuwbouw worden voorzien van een afgewerkte betonvloer.

Zichtlijnen versterken

Waar mogelijk wordt het verschil tussen oud en nieuw benadrukt. Zo worden de voormalige deuropeningen rondom afgetimmerd zodat een lijst ontstaat die de overgang laat zien tussen de verschillende gebouwdelen.

Door de aanwezige lichtstraten is de scheiding tussen oud en nieuw goed te zien.  De achterpui zorgt voor het nodige het uitzicht op de tuin. De nieuwe uitbouw versterkt de aanwezige zichtlijnen en introduceert nieuwe. Zo is er door de lichtstraat een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de bestaande woning en de nieuwbouw.

Credits

Ontwerpteam: Niek van Brussel
Opdrachtgever: Fam. Mulder
Constructie: Lievense
Realisatie: Wikselaar

Projectstatus: Afgerond
Locatie: Twello, Gelderland
 

bottom of page