top of page

Portfolio

Handboek Stationsplattegronden

Vindbaarheid stationsfaciliteiten

Nederland kent meer dan 400 treinstations die dagelijks door meer dan één miljoen mensen worden gebruikt. Al deze station hebben faciliteiten zoals winkels, aansluitend vervoeren en toiletten. Echter niet op elk station zijn deze faciliteiten even goed te vinden.  

Van elke station een up-to-date plattegrond

In opdracht van ProRail en NS heeft studionvb voor 35 stations plattegronden ontwikkelt om zo de vindbaarheid van faciliteiten te verbeteren. Daarbij zijn alle stations bezocht om het station en alle faciliteiten in kaart te brengen. Vervolgens is er een 3d model gemaakt van het station wat is vertaald in een poster waarop vanuit vogelperspectief een overzicht wordt gegeven van het station. Uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd in ruim 60 stationsplattegronden. 

Handboek Stationsplattegronden 

Alle kennis die is opgedaan tijdens dit project is gebundeld in een Handboek voor Stationsplattegronden die in opdracht van ProRail in samenwerking met NS en Bureau Spoorbouwmeester is opgesteld. Van het opmaken van het 3d model tot het vormgeven van een pictogram komen hierin aan bod. Je bekijkt 'm hieronder. 

bottom of page