Portfolio

Uitbouw Uithoorn

Meer ruimte en duurzaamheid

De familie Van Luinen kocht dit jaren ‘30 huis om hier te gaan wonen met het hele gezin. Echter de woning voldeed qua inrichting en duurzaamheid niet aan de eisen. Er was meer ruimte nodig om te kunnen wonen en te werken. Om dit te kunnen realiseren is er ruimte gerealiseerd die een aanvulling is op het bestaande huis en gebruik maakt van deze unieke locatie. De twee-onder-één-kap-woning grenst enerzijds aan een park en aan de achterzijde aan het Zijdelmeer.  

​Uitbouw met uitzicht op de tuin 

Op de begane grond is de woning uitgebreid met een grote tuinkamer, werkruimte en berging. Verder is er nog een groot overdekt terras gemaakt zodat de tuinkamer doorloopt in de tuin. De tuinkamer kijkt daarmee uit over de grote tuin met aan het einde het meer. 

Moderne uitbouw, klassieke woning 

In zowel vorm als materiaal is ervoor gekozen om een duidelijk contrast te maken met de bestaande woning. Zo heeft de uitbouw op de hoeken een ronde vorm gekregen zodat het een meer zachte uitstraling krijgt richting het park. Daarbij is er gekozen voor een verticaal geplaatst houten gevel dat in oriëntatie en textuur afwijkt van de bestaande woning. Daarnaast is er gekozen om de woning optisch vrij te laten van het oude huis door alle directe aansluitingen van glas te maken. Hierdoor lijkt de nieuwbouw de bestaande woning nergens echt te raken.   

Credits

Opdrachtgever: Familie van Luinen

Ontwerp: studionvb

Bouwbegeleiding: JP Vastgoedadvies

Foto's: Alix Camille