top of page
naambordje.jpg

Ontwerpdiensten

Architecture

Onderzoeken, ontwerpen, tekenen en schetsen. Bij studionvb doen we niets liever. Wij helpen je met het ontwerpen van je droomhuis, en het maakt ons niet uit of dat nu een villa is of een tiny house. Liever je huidige woning uitbreiden? Wij kijken met je mee en doen slimme aanpassingen zodat jij optimaal kunt genieten van de ruimte. 

Wayfinding

Snel wegwijs worden in een onbekende omgeving. Dat is waar wayfinding om draait. Veel heeft te maken met de juiste informatie op de juiste strategische plekken. Zo help je mensen op weg en zorg je ervoor dat ze minder makkelijk verdwalen. Dit zorgt voor een betere klantbeleving. Wij hebben ervaring met projecten in wayfinding op de meeste complexe locaties dus we helpen je graag verder!

Placemaking

Hoe kan een gebouw of ruimte optimaal bijdragen aan het welzijn van haar gebruikers? Dat is de kern van placemaking. Placemaking legt verbinding tussen gebruikers en openbare ruimtes, waarbij de gebruiker de belangrijkste rol heeft. Hierbij kun je denken aan pleinen, parken en. Maar ook (tijdelijke) gebouwen kunnen, door middel van placemaking een bijdrage leveren om een gebied aantrekkelijk te maken. Een gebouw of ruimte moet volgens ons echt iets toevoegen aan de omgeving. Belangrijk vinden wij dat het altijd een verrassend ontwerp is met een knipoog. 

Het ontwerpproces

Voor veel mensen is het onduidelijk wat een ontwerpproces inhoudt. Hieronder zie je de stappen die we doorlopen. Zo is het voor jou als opdrachtgever altijd duidelijk in welke fase we zitten. Hoelang een fase duurt en hoeveel een ontwerp kost is altijd afhankelijk van de vraag maar ook van de werkzaamheden per fase. Samen maken we afspraken welke stappen het beste passen bij jouw vraag, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Meer weten? Trek dan even aan de bel!

werkzaamheden-uitleg_Tekengebied-1-e1539345360223.png
Impuls-Amsterdam-Centraal-02-c-Roos-Aldershoff.jpg

René Wubs - Stationsmanager Amsterdam Centraal

De vraag aan Niek om het bouwterrein in de centrale hal van Amsterdam Centraal aan te kleden was niet heel erg afgebakend. Door Niek min of meer de vrije hand te geven in ontwerp is hij gekomen met een uniek concept welke ons gelijk aansprak. Techniek en design vloeiden samen tot een vervreemdend kunstwerk in een monumentale hal. Ondanks de tijdsdruk om het project tijdig gereed te hebben is er door hem met enthousiasme aan het project gewerkt. Met succes mogen we wel stellen!

bottom of page