top of page

Portfolio

Bergweide Noord Deventer

van Grijs naar Groen

In opdracht van het Deventer Economisch Perspectief werken aan het heractiveren van een stuk bedrijventerrein in de gemeente Deventer, genaamd Bergweide. Dit doen we we in samenwerking met diverse ondernemers en ontwikkelaars op het bedrijventerrein Bergweide

Een groot deel van de aanwezige kantoren en bedrijfspanden stond lange tijd leeg maar krijgt binnenkort een nieuwe bestemming. Samen met de bedrijven en ontwikkelaars hebben we onderzocht hoe we een aantrekkelijk werkomgeving zouden kunnen maken voor (nieuwe) werknemers in dit gebied.  

Uit de diverse gesprekken hebben we vier thema's vastgesteld waar de ontwikkelingen aan zouden moeten voldoen, namelijk: "mengen, delen, vergroenen en bewegen". 

Uiteindelijk gaat het wensbeeld voor dit gebied over het omtoveren van een grijze bedrijventerrein naar een groen en sociale werkomgeving.  

Samenwerken loont..

Door een gedetailleerd plan te maken waarbij goed hebben gekeken naar de wensen en de eisen van alle omgevingspartijen is er door de gemeente en de provincie ruim 1 miljoen euro toegezegd voor de verdere ontwikkeling van dit gebied. Daarmee moet dit gebied een aanjager zijn voor meer duurzame en sociale ontwikkelingen op de Deventer bedrijventerreinen. 

Credits

Opdrachtgevers: Deventer Economisch Perspectief, VanDerValk Investments, Time Equities Inc.,

Safe ruimte verhuur & Bobbeldijk Food group

In samenwerking met: Gemeente Deventer

Ontwerp: studionvb

bottom of page