Voorgevel
  • By Niek
  • / 10 februari 2018

Villa D

Aan de rand van Moerkapelle werd een kavel uitgegeven dat op de binnendijk ligt en uitzicht biedt op één van de polders van de Rotte. De perfecte plek om een eigentijdse villa te bouwen, aldus de familie Deddens.

Bovenop de dijk is nog het rumoer van het dorp en de weg te vinden, maar benedendijks is het rustig en kan in volle teugen genoten worden van de rust die de polder biedt. De begane grond wat op de weg uitkijkt is dan ook ingedeeld als de woning voor oma. Het souterrain wordt volledig in beslag genomen door de rest van het programma. Zo is hier een de woonkamer met open keuken te vinden en een slaapkamer met en suite badkamer en inloopkast.

Waar de begane grond juist het contact met de weg zoekt en daar is het souterrain alleen maar gefocust op de polder. De slaapkamer ligt in de dijk zodat het daar vooral koel en rustig is. De woonkamer en keuken zijn daarentegen omgeven door glas wat uitkijkt over de tuin en de achterliggende polder.

Het huis heeft een zadeldak gekregen omdat dit silhouette past bij de omgeving. Daarnaast is er gekozen om de woning te voorzien van een houten gevel om het perfect op te laten gaan in het landschap.

Ontwerpteam: Niek van Brussel
Opdrachtgever: Fam. Deddens
Constructie: Lievense
Geotechniek: Teeuw Grondmechanica
Aannemer: Slooijer Bouwbedrijf

Projectstatus: In uitvoering
Locatie: Moerkapelle, Zuid Holland