Huisnummers Amsterdam Centraal

Huisnummers Amsterdam Centraal

Station Amsterdam Centraal staat aan het Stationsplein maar ook aan De Ruyterkade. Daarnaast zijn er ook nog eens bijna 50 huisnummers. Nadat we eerder al huisnummers hadden vormgegeven voor het monumentale deel van het station was het nu de beurt aan de rest van het station. Daarbij was de vraag om een huisnummersysteem te ontwerpen dat in alle bestaande tunnels en andere nieuwe delen van het station kan worden toegepast. Daarnaast moest het systeem uitgebreid kunnen worden als het station aangepast zou worden.

Er is een huisnummering ontworpen die nog refereert aan de oude huisnummering van het station maar daarnaast perfect past in het moderne karakter van het huidige station. Naast dat er voldoende ruimte is voor het daadwerkelijke huisnummer is er ruimte gemaakt voor meer ongebruikelijke onderdelen, zoals de straatnaam en de benaming van het gebouwdeel. Daarbij is goed gekeken naar de informatiewaarde van de verschillende onderdelen. Het uiteindelijke onderscheid in informatiewaarde is gemaakt met toepassing van verschillende lettergrootten.

Doordat alle winkelpuien uitgevoerd zijn in glas is er voor gekozen om een sticker toe te passen die aan de binnenzijde van het glas geplakt kon worden. Daarnaast is alles gedrukt op frosted-folie zodat de huisnummers wel goed zichtbaar zijn, maar subtiel onderdeel uitmaken van het interieur.

Lotus - Copy

Projectdetails

Ontwerpteam

UnoCreations, Niek van Brussel

Klant

NS Stations, ProRail

Project status

In gebruik

Locatie

Amsterdam

Share