• By Niek
  • / 10 februari 2018

Walburgis Arnhem

De Walburgiskerk in Arnhem in het hartje van Arnhem verloor zijn oorspronkelijke functie en doet al een tijd dienst als theater voor verschillende voorstellingen en exposities. De kerk staat en hangt echter nog wel vol met symboliek uit de tijd dat de kerk ook nog zijn religieuze functie bezat. Voor de stichting Walburgis Arnhem maakten we daarom een ontwerp voor het herbergen van deze symbolische elementen.

Vanuit de stichting was het voornemen uitgesproken om de elementen te herbergen in het koor van de kerk. In dit deel van de kerk zou dan ook het religieuze karakter van de kerk bewaard blijven. Het concept gaat dan ook uit van een ontferming van de kerk over de deze objecten, zoals de kerk dat jaren deed voor haar gemeente.

De kerk staat natuurlijk bol van symboliek die we kunnen gebruiken voor een passent ontwerp.  Om die reden is er een studie gemaakt naar de vorm van een objectenwand waarin de verschillende elementen een plek zouden kunnen krijgen.  Elke vorm heeft zo zijn relatie met de kerk en/of de bijbel.

Ontwerpteam: Niek van Brussel
Opdrachtgever: Stichting Walburgis Arnhem

Projectstatus: Ontwerp afgerond
Locatie: Arnhem