Uitbouw Velp

Uitbouw Velp

De familie Jansen had deze villa uit de 19e eeuw gekocht en was al druk bezig met het verbouwen van de verdiepingen maar de woonkamer met bijkeuken vroeg om een andere benadering. studionvb werd ingeschakeld om het ontwerp te maken voor deze ruimtes. Na het startinterview kwam al snel naar voren hoe de woonkamer bij voorkeur gebruikt diende te worden en wel welke functies opgenomen diende te worden. Daarom is de kamer verdeeld in kwadranten waarin elk kwadrant een andere functie heeft. Zo is er ruimte gemaakt voor ontspanning, muziek, meditatie en werken.

Een deel van de woonkamer en de bijkeuken bestond uit een uitbouw uit de jaren ’90 waarbij er een poging was gedaan deze te laten aansluiten bij de rest van de woning dat ruim honderd jaar ouder was. Om het onderscheid tussen het bestaande oude gebouw en de uitbouw duidelijker te laten zien is er gekozen om de uitbouw in te pakken in western red ceder. Daarnaast is er een daklicht gemaakt dat de uitbouw ook visueel scheidt van de oude woning. Hierdoor is van binnenuit de oude woning te zien. Dit onderscheid tussen oud en nieuw komt binnen terug in de materialisatie van de vloer. Zo is in het oude deel van de woonkamer een warme houten vloer toegepast. In de uitbouw is wederom het contrast gezocht in de materialisatie en de uitbouw daarom bijvoorbeeld een industriële vloer gekregen.

Projectdetails

Ontwerpteam

Niek van Brussel

Klant

Fam. Jansen

Project status

In aanbouw

Locatie

Velp

Share