Stationsplattegronden

Stationsplattegronden

Door de vijf tunnels waarvan er twee vrij toegankelijk zijn is het soms moeilijk om de weg te vinden op Amsterdam Centraal. Op Rotterdam Centraal is het door door de enige tunnel een stuk makkelijker, maar ook daar is het soms fijn om te weten waar welke winkel is te vinden op het station. Mede hierom is het handig om een goede plattegrond te hebben van het station.

NS  heeft gevraagd om een visueel duidelijke en aantrekkelijke plattegrond te maken die haar klanten een overzicht geeft van het station, zodat duidelijk is waar alle trein, bussen en metro’s vertrekken, maar ook duidelijk is waar men nog snel even een patatje kan pakken.

Naast de aanwezige kennis van de stations, die nodig is om de plattegronden inhoudelijk te laten kloppen, hebben we ook de gewenste grafische skills in huis om deze plattegronden overzichtelijk en leesbaar te maken. Daarbij is goed gekeken wat de reiziger echt nodig heeft en waar men naar op zoek is en vooral in welke volgorde. Zo is er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen informatievoorzieningen en plekken waar “food” of “non-food” wordt verkocht.

Lotus - Copy

Projectdetails

Ontwerpteam

Niek van Brussel, Aukje Litjens

Klant

NS Stations

Project status

Gereed

Locatie

Amsterdam, Rotterdam & Utrecht

Share