Personeelsverblijf NS Breda

Personeelsverblijf NS Breda

Een nieuwe station in Breda, maar nu nog een nieuw onderkomen voor het personeel van NS. Niet alleen om pauze te houden maar ook een plek om te vergaderen en te werken. Na enig speurwerk werd er een ruimte gevonden op de 3e verdieping van het nieuwe station waar zowel NS Reizigers, NS Service &Veiligheid en NS Internationaal gehuisvest konden worden.

Het casco dat werd toegewezen bestaat uit twee delen. Het eerste deel kijkt uit over de sporen en het station middels een groot raam. Het andere deel ligt aan een binnentuin, waar ook door andere kantoorunits en het naastgelegen

appartementencomplex op uitgekeken wordt. Het ene deel van het casco staat dus symbool voor snelheid en dynamiek (het spoor). In het andere deel draait het veel meer om rust en privacy.

Met oog voor detail is er een op maat gemaakt interieur vormgegeven dat aansluit op de aanwezige constructie en de huisstijl van NS zonder daarbij te overdrijven. Zo komt het blauw en geel van NS terug in de kussens van de kozijnbanken en het tvmeubel. Verder is er vooral gekozen voor wit en houttinten om de omgeving rust uit te laten stralen. Zo leidt het interieur niet af van het goede gesprek tijdens de pauze of een intensieve vergadering.

Lotus - Copy

Projectdetails

Ontwerpteam

Niek van Brussel, Aukje Litjens, Rens van Overdijk, Stefan Noordzij, Stijn Debets, Jelle Loogman, Robert Sikorski,

Klant

NS

Aannemer

Van Wijnen Deventer

Locatie

Breda

Share