Arriva Maastricht Randwyck

Arriva Maastricht Randwyck

Nu Arriva haar stoptreinen laat rijden in het zuiden van Limburg is het ook belangrijk dat het personeel een goed onderkomen krijgt tijdens de pauze. In dit proces is station Maastricht Randwyck een belangrijk

locatie. Verzocht is om op het station deze pauzeruimte te realiseren. Maar waar dan?

Op het perron is een open, maar overkapte, wachtruimte te vinden voor reizigers die binnen de contouren van een technische ruimte van ProRail past. Dit is de plek die voor Arriva werd aangewezen als de locatie voor haar personeelsverblijf. Op de krappe honderd vierkante meter moet een verblijf, een pantry, een toilet en een opslag ruimte gerealiseerd worden. Daarnaast mocht de wachtruimte voor de reiziger wel verplaatst worden maar niet verdwijnen.

Deze minipuzzel heeft er toe geleid dat de bestaande kap van de wachtruimte wordt uitgebreid waardoor de reizigers na realisatie nog steeds droog kunnen zitten. Daarnaast is er voor gekozen om de pantry en de verblijfsruimte direct op elkaar aan te laten sluiten. Het toilet is opgenomen in de entreezone waardoor het afgeschermd ligt ten opzichte van de andere functies.

De mate van privacy bepaalt de mate van openheid van de gevel. Bij de pantry is de gevel zo veel mogelijk open voor de nodige daglichttoetreding en op de verblijfsplek is er voldoende beschutting voor het personeel om zich terug te trekken.

Lotus - Copy

Projectdetails

Ontwerpteam

Niek van Brussel, Jaap Vermeulen, Jelle Loogman, Ruud Hol

Klant

Arriva

Project status

In aanbouw

Locatie

Maastricht

Share