Uitbreiding woning te Twello

Uitbouw Twello

De familie Mulder verhuisde van Deventer naar de rand van Twello. Het nieuwe huis heeft een grote tuin, wat eveneens uitzicht biedt op het daarachter gelegen weilanden.  Echter het nieuwe huis was veel meer naar binnen gericht en donker.  Voor hun nieuwe woning in Twello was de familie Mulder dan ook niet alleen op zoek naar een ontwerp dat aansloot bij hun woonwensen, maar ook een ontwerp met de focus op de tuin en daglicht.

Door de bestaande uitbouw te slopen was het mogelijk om een uitbouw te maken die de volledige breedte van het huis zou beslaan.  Daardoor kon de keuken naar de uitbouw verplaatst worden en ontstond er meer leefruimte in de bestaand woning.

In het ontwerp is het belangrijk dat het verschil tussen de bestaande woning en de nieuwbouw goed zichtbaar is.  Dit komt terug in het gevelmateriaal en vloerafwerkingen. Zo is er gekozen voor een houten vloer in visgraat motief in de bestaande woning en zal de vloer in de nieuwbouw worden voorzien van een afgewerkte betonvloer.

Waar mogelijk wordt het verschil tussen oud en nieuw benadrukt. Zo worden de voormalige deuropeningen rondom afgetimmerd zodat een lijst ontstaat die de overgang zal verzorgen tussen de verschillende gebouwdelen.

Door de aanwezige lichtstraten is de scheiding tussen oud en nieuw goed te zien.  De achterpui zorgt voor het nodige het uitzicht op de tuin.

Projectdetails

Ontwerpteam

Niek van Brussel, Bartels Ingenieursbureau

Klant

Fam. Mulder

Projectstatus

In aanbouw

Locatie

Twello, GLD

Share