Vooruitstrevende ontwerper

Oplossingen bedenken voordat het probleem ontstaat. Dat doet studionvb. Mijn naam is Niek van Brussel en ik ben ontwerper, ingenieur en adviseur. Ik bedenk graag zelf de vragen voordat jij ze aan me stelt. Door mijn vooruitstrevende en innovatieve benadering lever ik ontwerpen af die de grenzen opzoeken.

Aanpak op maat

Mijn ontwerpoplossingen beperken zich niet alleen tot architectuur en industriële vormgeving. Ik werk voor iedereen die een ontwerpvraag heeft op het gebied van bouwen, verbouwen, klantbeleving, techniek en creatie. Ik zoek altijd naar een ontwerp- en procesaanpak die past bij de opdrachtgever, de situatie en de uitgangspunten. Zo krijg je altijd een advies op maat over ontwerp, materiaal, bouwmethode en techniek.

Een custom-made ontwerp hoeft niet persé duurder te zijn. Door middel van een creatieve benadering is de oplossing vaak zelfs simpeler en goedkoper dan de oplossing waar in eerste instantie aan werd gedacht.

Boomsparing

Een helder proces

Hierboven zie je hoe ik werk. Na kennismaking en briefing ontvang je een offerte per e-mail. Na digitale goedkeuring ga ik aan de slag! Door korte lijnen en heldere afspraken kom ik tot een passend ontwerp. Iedere ontwerpfase nemen we samen door. Dit is het uitgelezen moment om feedback te geven. Wees niet bang om nachtelijke brainwaves of andere briljante ideeën met me te delen. Door deze stappen te volgen realiseren we samen een mooi project.

Vakkundig netwerk

Mijn jarenlange ontwerpervaring brengt een deskundig en flexibel netwerk met zich mee. Dit netwerk bestaat uit bijvoorbeeld constructeurs, technisch tekenaars of meubelmakers. Door slim samen te werken met betrouwbare partners kan ik voor ieder project het beste team samen stellen wanneer dat nodig is. En dat werkt fijn voor ieder project.

Dit is terug te zien in kwaliteit, snelheid en prijs.

Ontwerpfases

Je huurt een ontwerper in om jouw ideeën te vangen en vorm te geven. Het ontwerpproces is altijd een samenwerking tussen opdrachtgever en de ontwerper. Om tot een goed resultaat te komen onderscheiden we daarom  vier ontwerpfases.

De fases werken van grof naar fijn en van groot naar klein. Ik start met een concept. Dit concept gebruik ik om antwoord te geven op de wensen en eisen die gesteld worden. Vervolgens lever ik een eerste schetsontwerp op waarbij de contouren al zichtbaar zijn. Na iedere feedback worden de ontwerpfases concreter, tot het moment dat de aannemer er zijn werktekeningen van kan maken.

Tevreden opdrachtgevers

Ik werk voor particulieren, (bouw)bedrijven, mkb’ers, non-profit , projectontwikkelaars en overheden. Mijn kracht zit in zowel groots als klein denken. Zo denk ik graag mee hoe je meer klantbeleving kunt toevoegen of een prettige werkruimte kunt creëren. Maar ook voor een verbouwing draai ik mijn hand niet om. De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan uiteenlopende projecten. Mijn opdrachtgevers? Projectontwikkelaars, overheden, non-profitorganisaties, bouwbedrijven, particulieren en mkb’ers. Sta jij er niet tussen? Dan maak ik daar graag plek voor, kom maar door met die ontwerpvraag!

Ik werk ook voor…

… maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken, want ik werk namelijk ook graag aan jouw project