Wie ben ik.

Oplossingen bedenken voordat het probleem ontstaat. Dat is studionvb. Mijn naam is Niek van Brussel en ik ben een ontwerper, ingenieur en adviseur. Ik bedenk graag zelf de vragen voordat jij ze aan me stelt. Door mijn vooruitstrevende en innovatieve benadering lever ik ontwerpen af die de grenzen opzoeken.

 

Wat doe ik.

Mijn ontwerpoplossingen beperken zich niet alleen tot architectuur en industriële vormgeving. Ik werk voor iedereen die een ontwerpvraag heeft op het gebied van bouwen, verbouwen, klantbeleving, techniek en creatie. Ik zoek altijd naar een ontwerp- en procesaanpak die past bij de opdrachtgever, situatie en uitgangspunten. Ik kan je advies geven over ontwerp, materiaal, bouwmethode en techniek.

Dat maatwerk zal wel duur zijn hoor ik je denken. Think again. Een custom-made ontwerp hoeft niet persé duurder te zijn. Door middel van een creatieve benadering is de oplossing vaak simpeler en goedkoper dan de oplossing waar in eerste instantie aan werd gedacht.

 

de Vorm volgt het Verhaal.

Je huurt een ontwerper in om jouw ideeën te vangen en vorm te geven. Niet om ‘m net zo lang z’n eigen gang te laten gaan tot de wegen bij elkaar komen. Het ontwerpproces is altijd een samenwerking tussen opdrachtgever en mij, de ontwerper. Geen standaardproces van het neerleggen van een vraag en vervolgens achteroverleunen tot de ontwerper met het antwoord komt. Daar wordt het ontwerp niet beter van en het proces duurt alleen maar langer. Ieder zijn expertise maar wel op basis van vertrouwen.

 

Voor wie niet.

Ik werk voor particulieren, (bouw)bedrijven, mkb’ers, non-profit , projectontwikkelaars en gemeentes. Iedereen dus. Stel, je wilt je eigen huis laten bouwen, maar denkt dat een eigen huis ontwerpen vast hartstikke duur is. Of je hebt een personeelsverblijf wat nieuw leven in geblazen moet worden. Visualisaties of een 3D-animatie nodig om een gemeente te overtuigen? Daar draai ik mijn hand niet voor om.

 

Een éénpitter met een groot netwerk

Door mijn jarenlange ontwerp-ervaring bij ingenieurs- en architectenbureaus heb ik een groot netwerk opgebouwd. Een netwerk van freelancers, zzp’ers en specialisten. Hierdoor schakel ik snel met bijvoorbeeld een constructeur, technisch tekenaar of meubelmaker.

Architectuur
50%
Interieur
25%
Grafisch vormgeving
15%
Industrieel vormgeving
10%
Ik werk ook voor…

… maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken, want ik werk namelijk ook graag aan jouw project